Montesquieu Instituut: van wetenschap naar samenleving

Haagsch College: Het nieuwe Europa

Logo Haagsch College

Geen Le Pen, geen Wilders. Maar Macron en natuurlijk Merkel. En een middenkabinet in ons land. Het Europese verkiezingsjaar was spannend maar kende geen populistische lente. Geen einde van de Europese Unie dus maar volop zelfvertrouwen in Brussel. Wat betekent dit voor de toekomst van Europa?

Hoe gaat Europa straks om met vluchtelingen? En komt er een Europese minister van Financiën?

Mathieu Segers (hoogleraar Europese geschiedenis en integratie) analyseerde in dit college het Europese jaar 2017 en de huidige machtsverhoudingen binnen de EU. Waar zet de nieuwe Frans-Duitse as op in? Wat willen de Oost-Europese landen? En speelt ons land nog wel een rol binnen de Europese Unie?

1.

Meer informatie

Haagsch College is een initiatief van HC producties waarbij het Montesquieu Instituut een van de partners is. Vanuit het hart van politiek Den Haag geven belangrijke hoofdrolspelers en de beste analisten colleges over de thema’s die het nieuws beheersen.

Hier vindt u een overzicht van de Haagsch College lezingen die reeds zijn geweest. Meer informatie over de aankomende colleges en de organisatie van het Haagsch College vindt u hier.