Montesquieu Instituut: van wetenschap naar samenleving

Film & Debat: Goed terechtgekomen in de Schilderswijk

Democratie in Debat

Kan goed onderwijs het verschil maken voor jongeren in achterstandswijken? In de documentaire 'Goed terechtgekomen in de Schilderswijk' worden oud-leerlingen van docent Eric van 't Zelfde opgezocht. Eric van 't Zelfde inspireerde als klassenmentor kansarme leerlingen uit de Haagse Schilderswijk om hun dromen waar te maken. Toen hij aan het werk ging als docent was hij 22. De leerlingen in zijn mentorklas in de Haagse Schilderswijk waren toen 13. Hij begeleidde hen totdat ze met een diploma het ‘Johan de Witt College’ verlieten.

In de documentaire zoekt Eric van 't Zelfde zijn oud-leerlingen weer op. Hoe kijken zij nu als dertigers naar de medemens en de wereld? Hoe is het hen zelf vergaan? En wat kunnen we van hun ervaringen leren voor het onderwijs van vandaag?

Op donderdag 16 november 2017 werd 'Goed terechtgekomen in de Schilderswijk' vertoond. Na afloop vond er een debat plaats met onder andere Reber Dosky (de regisseur van de documentaire) onder leiding van Mohamed Chohabi (programmamanager van de Schilderswijk bibliotheek).

1.

Film & Debat

Film & Debat is een samenwerking tussen Filmhuis Den Haag, het Montesquieu Instituut, Internationaal Perscentrum Nieuwspoort en ProDemos.