Montesquieu Instituut: van wetenschap naar samenleving

Symposium: Waarheen met de SGP? Over verleden en toekomst van een markante partij

In april 2018 is het 100 jaar geleden dat de Staatkundig Gereformeerde Partij werd opgericht. Het Documentatiecentrum Nederlandse Politieke Partijen en het wetenschappelijk bureau van de SGP organiseerden daarom op woensdagavond 18 april 2018 een symposium over de geschiedenis en toekomst van de oudste nog bestaande politieke partij van Nederland. De bijeenkomst vond plaats in Gouda.

Tijdens het symposium werd de bundel Mannen van Gods Woord. De Staatkundig Gereformeerde Partij 1918-2018 gepresenteerd door prof. dr. Gerrit Voerman. Daarna volgden drie korte bijdragen van: dr. Hans Vollaard (Universiteit Utrecht), Maaike van Houten (journalist dagblad Trouw) en prof. dr. Maarten Kater (auteur Tolerantie in balans). Vervolgens vond er een gedachtewisseling en een panelgesprek door de inleiders plaats.

1.

De bundel

Tijdens deze avond werd het boek Mannen van Gods Woord. De Staatkundig Gereformeerde Partij 1918-2018 gepresenteerd.

Diverse auteurs leverden aan deze essaybundel een bijdrage.

Dit boek is samengesteld door het Documentatiecentrum voor Nederlandse Politieke Partijen, onder redactie van prof. dr. Gerrit Voerman en dr. Hans Vollaard. Het is uitgegeven door Uitgeverij Verloren in Hilversum. Het boek telt 208 pagina’s; prijs ca. € 25,00