Montesquieu Instituut: van wetenschap naar samenleving

Symposium: Waarheen met de SGP? Over verleden en toekomst van een markante partij

Deze maand is het 100 jaar geleden dat de Staatkundig Gereformeerde Partij werd opgericht. Het Documentatiecentrum Nederlandse Politieke Partijen en het wetenschappelijk bureau van de SGP organiseren daarom op woensdagavond 18 april een symposium over de geschiedenis en toekomst van de oudste nog bestaande politieke partij van Nederland.

Tijdens het symposium zal de bundel Mannen van Gods Woord. De Staatkundig Gereformeerde Partij 1918-2018 worden gepresenteerd door prof. dr. Gerrit Voerman. Daarna volgen drie korte bijdragen van: dr. Hans Vollaard (Universiteit Utrecht), Maaike van Houten (journalist dagblad Trouw) en prof. dr. Maarten Kater (auteur Tolerantie in balans). Vervolgens is er gelegenheid voor een gedachtewisseling en een panelgesprek door de inleiders.

Inhoud

1.

Praktische informatie

Datum: woensdag 18 april, aanvang 20.00 uur, inloop vanaf 19.30 uur

Locatie: Hogeschool Driestar Educatief, Burgemeester Jamessingel 2, Gouda

2.

De bundel

Tijdens deze avond wordt het boek Mannen van Gods Woord. De Staatkundig Gereformeerde Partij 1918-2018 gepresenteerd.

Diverse auteurs leverden aan deze essaybundel een bijdrage.

Dit boek is samengesteld door het Documentatiecentrum voor Nederlandse Politieke Partijen, onder redactie van prof. dr. Gerrit Voerman en dr. Hans Vollaard. Het wordt uitgegeven door Uitgeverij Verloren in Hilversum. Het boek telt 208 pagina’s; prijs ca. € 25,00