Montesquieu Instituut: van wetenschap naar samenleving

Het augustusnummer van De Hofvijver: 'Gedragscode voor Kamerleden'

maandag 27 augustus 2018, 15:58

DEN HAAG (PDC) - Paul Bovend’Eert pleit voor een gedragscode voor Kamerleden in de vandaag verschenen Hofvijver. Dit naar aanleiding van discussies over de vraag of het VVD-Tweede Kamerlid Wybren van Haga zijn zakelijke activiteiten als pandjesbaas op voldoende afstand heeft geplaatst.

Aalt Willem Heringa noemt een aantal bedenkingen over de Eerste Kamer en er staat een voorpublicatie in uit de (nieuwe) bundel van het Montesquieu Instituut - over lokale democratie - die in oktober verschijnt. Daarnaast zijn de acht columns van Bert van den Braak en Joop van den Berg over de tussenrapportage van de Staatscommissie in deze Hofvijver gebundeld.

De ministersploeg onder leiding van Conte staat al drie maanden aan het roer van Italië. Harald Hendrix gaat in op de regeringsstijl van deze regering. In Duitsland komen er binnenkort belangrijke deelstaatverkiezingen in Beieren. Een voorbeschouwing hierop door Wiebke Pittlik. Prashant Sabharwal analyseert de kans op een "no-deal" scenario bij de Brexit.