Montesquieu Instituut: van wetenschap naar samenleving

Politiek Café met minister Kaag: Nederland als handelsland

Sigrid Kaag
Bron: Rijksoverheid.nl

Handel en mensenrechten, verenigbaar? Minister Sigrid Kaag (Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking) heeft als taak de Nederlandse handelspositie te bevorderen en tegelijkertijd de rechten van de mens te waarborgen.

In het kader van het Nederlandse ontwikkelings­beleid rijst onder meer de vraag: hoe wordt bepaald welk land hoeveel steun krijgt? Factoren waaronder de politieke situatie in een land en bepaalde handelsbelangen spelen hierbij mogelijk een rol.

Ook de Europese Unie heeft invloed op het Nederlandse ontwikkelingsbeleid. Zo worden veel handelsakkoorden op Europees niveau gesloten. Hoe worden de handelsbelangen en mensenrechten op dit niveau afgewogen?

Sigrid Kaag (minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking) en Peter d'Agremond (directeur Max Havelaar NL) gaan over deze en meer vragen in gesprek. Iftin Abokor modereert.

1.

Praktische informatie

Datum: Dinsdag 14 mei 2019 van 20.00 tot ca. 21.30 uur

Locatie: ProDemos, Hofweg 1, Den Haag

2.

Aanmelden (reservelijst)

Er zijn voor dit Politiek Café helaas geen plaatsen meer beschikbaar. Voor vermelding op de reservelijst kan een e-mail gestuurd worden naar aanmelden@prodemos.nl (graag naam, telefoonnummer en aantal personen opgeven).

3.

Democratie in Debat

Het Politiek Café is onderdeel van Democratie in Debat, een samenwerking van het Montesquieu Instituut, Nieuwspoort, ProDemos en het Filmhuis Den Haag.

 
Democratie in Debat