Montesquieu Instituut: van wetenschap naar samenleving

Film & Debat: Another Day of Life

We gaan terug naar de jaren '70. De Sovjet-Unie en de Verenigde Staten staan lijnrecht tegenover elkaar. De Koude Oorlog zorgt voor veel spanningen wereldwijd. In ditzelfde jaar breekt er een burgeroorlog uit in het Afrikaanse land Angola. De Poolse journalist Ryszard Kapuscinski is op dat moment de enige aanwezige buitenlandse correspondent in het land. Hij is getuige van het conflict waarin de grootmachten hun invloed kenbaar maken door beiden een andere partij te steunen. Naar aanleiding van zijn ervaringen in Angola heeft Kapuscinski het boek 'Another Day of Life' geschreven.

De gelijknamige film 'Another Day of Life' vertelt het verhaal van oorlogsverslaggever Kapuscinski. De film, geregisseerd door Raúl de la Fuente en Damian Nenow, toont geanimeerde beelden van het conflict in Angola en wisselt deze af met commentaar van de personages uit het echte leven. Bekijk de trailer op de website van het Filmhuis om een goede indruk te krijgen van dit bijzondere concept.

Deze Film & Debat-avond vond plaats op donderdag 21 maart 2019.


Inhoud

1.

Het debat

Na vertoning van de film vond er een gesprek tussen Frank Westerman (journalist en schrijver) en Jan Pronk plaats.

2.

Democratie in Debat

Film & Debat is onderdeel van Democratie in Debat, een samenwerking tussen Filmhuis Den Haag, het Montesquieu Instituut, Internationaal Perscentrum Nieuwspoort en ProDemos.

 
Democratie in Debat