Montesquieu Instituut: van wetenschap naar samenleving

Studiereis naar Brussel

Atomium in Brussel.
© Kevin Bergenhenegouwen

De Europese Unie is voor veel docenten een lastig onderwerp om uit te leggen, ga daarom mee op studiereis naar Brussel en vergroot je kennis over de Europese Unie en haar instituten!

In samenwerking met het Huis van Europa (de vertegenwoordiging van de Europese Commissie en informatiecentrum voor het Europees Parlement in Nederland), organiseert ProDemos in oktober en november 2019 twee docentenreizen naar Brussel. Docenten maatschappijleer, maatschappijkunde, maatschappijwetenschappen, geschiedenis en burgerschap kunnen zich inschrijven.

Tijdens deze reis komen de docenten van alles te weten over de Europese Unie, zodat zij na afloop deze nieuwe kennis over kunnen brengen aan de leerlingen.

We brengen onder andere een bezoek aan de Europese Commissie, het Europees Parlement en de Europese Raad. Daarnaast komen er diverse gastsprekers langs die vertellen over hun werkzaamheden. Ook kan je óf het Parlamentarium (het bezoekerscentrum van het Europees Parlement), óf het Huis van de Europese Geschiedenis bezoeken.

De hotelovernachting en maaltijden tijdens de studiereis worden volledig verzorgd. ProDemos brengt € 95,- (excl. btw) per deelnemende docent in rekening voor de organisatiekosten.

Let op: Het regelen van vervoer naar Brussel doet ProDemos niet. Je krijgt van ons natuurlijk wel start- en eindtijden door, zodat je de voor jou meest gunstige reis kunt uitzoeken.

Praktische informatie & inschrijving

  • Wanneer: dinsdag 1 en woensdag 2 oktober 2019; en op dinsdag 19 en woensdag 20 november 2019
  • Beschikbare plaatsen: per reis zijn er 30 plaatsen beschikbaar
  • Inschrijven: Meld je nu aan voor de studiereis op 1 en 2 oktober 2019 (vol) of voor de studiereis op 19 en 20 november.
  • Kosten: € 95,- (excl. btw) per deelnemende docent (vervoer naar Brussel is niet inbegrepen)

Let op: per opleiding kunnen zich max. 2 docenten inschrijven.


Inhoud

1.

ProDemos

ProDemos informeert burgers over de democratische rechtsstaat en stelt hen in staat om actief aan politieke besluitvorming deel te nemen. Dat gebeurt door overdracht van kennis over de kernwaarden van de Nederlandse rechtsstaat en over de werking van de democratie in al haar aspecten. Dit moet burgers uiteindelijk in staat stellen om actief aan politieke besluitvorming deel te nemen.

ProDemos organiseert debatten, tentoonstellingen, rondleidingen en simulaties voor zowel jongeren als volwassenen. ProDemos is een niet-partijgebonden organisatie. Het kantoor en het bezoekerscentrum zijn gehuisvest aan de Hofweg 1 in Den Haag.

2.

Meer over...