Montesquieu Instituut: van wetenschap naar samenleving

Haagsch College: Café Europa, de speciale eindejaarsshow

Logo Haagsch College

Bepalen de Duitsers en de Fransen nog steeds de koers in Brussel of zien we meer en meer de invloed van Polen en Hongarije? Hoe zijn de machtsverhoudingen binnen de EU veranderd in dit verkiezings- en Brexit-jaar? Anke Truijen en Mathieu Segers, makers van podcast Café Europa, maken de balans op en maken een rondje langs de Europese velden tijdens deze speciale Eindejaarsshow. En wat betekent dit allemaal voor de belangrijkste uitdagingen van Europa in 2020?

Stefan de Vries zal spreken over het jaar van president Macron. Jenne Jan Holtland doet verslag vanuit Warschau over de ontwikkeling van de Oost-Europese landen. Margriet Brandsma komt langs en zal het onder andere hebben over de vraag wie Merkel zal opvolgen en hoe een Europa zonder Mutti Merkel eruit zal zien.

Uiteraard is er ook aandacht voor de positie van Nederland binnen de EU. Hoe belangrijk zijn premier Rutte en Eurocommissaris Timmermans hierin?

Inhoud

1.

Sprekers

  • Anke Truijen is Europa-redacteur bij Nieuwsuur en maakt de podcast Café Europa van het Haagsch College
  • Mathieu Segers is hoogleraar hedendaagse Europese geschiedenis en Europese integratie aan Maastricht University en is elke maand te horen in de podcast Café Europa
  • Stefan de Vries is Frankrijk-correspondent voor RTL Nieuws, correspondent Europese Zaken voor Euronews en heeft een rubriek in de podcast Café Europa
  • Margriet Brandsma is Duitsland-kenner en oud-correspondent in Berlijn
  • Jenne Jan Holtland is Volkskrant-correspondent voor Centraal- en Oost-Europa

2.

Praktische informatie

Datum

25 november 2019

Inloop

18:30

College

19:00 - 20:30 uur

Kosten

€12,50

Locatie

Perscentrum Nieuwspoort, Den Haag

3.

Meer informatie

Haagsch College is een initiatief van HC producties waarbij het Montesquieu Instituut een van de partners is. Vanuit het hart van politiek Den Haag geven belangrijke hoofdrolspelers en de beste analisten colleges over de thema’s die het nieuws beheersen.

Hier vindt u een overzicht van de Haagsch College lezingen die reeds zijn geweest. Meer informatie over de aankomende colleges en de organisatie van het Haagsch College vindt u hier.