Montesquieu Instituut: van wetenschap naar samenleving

Haagsch College: Café Europa, de speciale eindejaarsshow

Logo Haagsch College

Bepalen de Duitsers en de Fransen nog steeds de koers in Brussel of krijgen Polen en Hongarije meer invloed? Hoe zijn de machtsverhoudingen binnen de EU veranderd in dit verkiezings- en Brexit-jaar? Anke Truijen en Mathieu Segers, makers van podcast Café Europa, maakten de balans op tijdens deze speciale Eindejaarsshow. Welke invloed heeft dit allemaal op de belangrijkste uitdagingen van Europa in 2020?

Stefan de Vries sprak over het jaar van president Macron. Jenne Jan Holtland deed verslag vanuit Warschau over de ontwikkeling van de Oost-Europese landen. Margriet Brandsma kwam langs en sprak onder andere over de vraag wie Merkel zal opvolgen en hoe een Europa zonder Mutti Merkel eruit zal zien.

Uiteraard was er ook aandacht voor de positie van Nederland binnen de EU. Hoe belangrijk zijn premier Rutte en Eurocommissaris Timmermans hierin?

Dit Haagsch College vond plaats op 25 november 2019.

1.

Meer informatie

Haagsch College is een initiatief van HC producties waarbij het Montesquieu Instituut een van de partners is. Vanuit het hart van politiek Den Haag geven belangrijke hoofdrolspelers en de beste analisten colleges over de thema’s die het nieuws beheersen.

Hier vindt u een overzicht van de Haagsch College lezingen die reeds zijn geweest. Meer informatie over de aankomende colleges en de organisatie van het Haagsch College vindt u hier.