Montesquieu Instituut: van wetenschap naar samenleving

Afgelast: Haagsch College: Europa in de wereld - overleeft Europa de strijd tussen China en de VS?

Logo Haagsch College

Dit evenement is afgelast wegens maatregelen omtrent het coronavirus.

Doet Europa er nog toe? Er is een machtsstrijd gaande tussen China en de VS, waarin China zijn plek opeist als nieuwe leider van de wereld. Ondertussen lijkt Amerika onder president Trump op sommige terreinen eerder een rivaal dan een bondgenoot van Europa geworden. Hoe overleeft Europa in deze veranderende wereld?

In het Haagsch College van 20 april is Jaap de Hoop Scheffer te gast. De Hoop Scheffer is voormalig secretaris-generaal van de NAVO en oud-minister van Buitenlandse Zaken. In een mini-college en een verdiepend interview zal hij spreken over de macht van Europa en de uitdagingen waar het continent voor staat.

Inhoud

1.

Praktische informatie

Datum

20 april 2020 LET OP: DATUM WORDT NOG GEWIJZIGD

Inloop

19:30

College

20:00 - 21:30 uur

Kosten

Vermeld op de website van Nieuwspoort

Locatie

Perscentrum Nieuwspoort, Den Haag

2.

Meer informatie

Haagsch College is een initiatief van HC producties waarbij het Montesquieu Instituut een van de partners is. Vanuit het hart van politiek Den Haag geven belangrijke hoofdrolspelers en de beste analisten colleges over de thema’s die het nieuws beheersen.

Hier vindt u een overzicht van de Haagsch College lezingen die reeds zijn geweest. Meer informatie over de aankomende colleges en de organisatie van het Haagsch College vindt u hier.