Montesquieu Instituut: van wetenschap naar samenleving

Avond van het Politieke Boek, Den Haag

Ridderzaal in Den Haag
© Kevin Bergenhenegouwen

Voor dit evenement zijn helaas geen plaatsen meer beschikbaar.

Kom op woensdag 9 september naar de Avond van het Politieke Boek bij Paagman - De Fred in het Haagse Statenkwartier, en ontmoet de drie genomineerden voor de PrinsjesBoekenprijs 2020.

Lamyae Aharouay (NRC) interviewt de genomineerden over hun boeken en hun visie op het schrijven van boeken over politiek. Hoe doe je dat, waar moet je rekening mee houden? Wat hebben goede politieke boeken gemeen? En wat lezen de auteurs zelf graag?

Genomineerden voor de PrinsjesBoekenprijs

  • Huib Modderkolk met ‘Het is oorlog maar niemand die het ziet’ (Podium)
  • Marnix Krop met ‘Wim Kok: Voor zijn mensen 1938-1994’ (Prometheus)
  • Elma Drayer met ‘Witte schuld’ (Atlas Contact)

Lees op de website van NRC meer over de drie genomineerde boeken.

De jury van de PrinsjesBoekenprijs bestaat uit Mark Verheijen (juryvoorzitter, voormalig Tweede Kamerlid voor de VVD, biograaf van politicus Harm van Riel), Monique Leyenaar (hoogleraar vergelijkende politicologie aan de Radboud Universiteit Nijmegen) en Kim van Keken (freelance journalist en winnaar van de Anne Vondelingprijs 2017).

Praktische informatie

  • Wanneer: woensdag 9 september, 19.00 - 20.30 uur (inloop vanaf 18:30 uur)
  • Waar: Paagman - De Fred, Frederik Hendriklaan 217, Den Haag
  • Toegang: VOL, je kunt de avond echter ook volgen via een livestream.
  • De coronamaatregelen van Paagman vind je hier

Nb. De uitreiking van de PrinsjesBoekenprijs vindt plaats op vrijdag 11 september in de Eerste Kamer. Je kunt online meekijken met de uitreiking.


Inhoud

1.

ProDemos

ProDemos informeert burgers over de democratische rechtsstaat en stelt hen in staat om actief aan politieke besluitvorming deel te nemen. Dat gebeurt door overdracht van kennis over de kernwaarden van de Nederlandse rechtsstaat en over de werking van de democratie in al haar aspecten. Dit moet burgers uiteindelijk in staat stellen om actief aan politieke besluitvorming deel te nemen.

ProDemos organiseert debatten, tentoonstellingen, rondleidingen en simulaties voor zowel jongeren als volwassenen. ProDemos is een niet-partijgebonden organisatie. Het kantoor en het bezoekerscentrum zijn gehuisvest aan de Hofweg 1 in Den Haag.

2.

Meer over...