Montesquieu Instituut: van wetenschap naar samenleving

Carla Hoetink (CPG) wint Dirk Jacob Veegens Prijs

Carla Hoetink ontvangt de Dirk Jacob Veegens Prijs 2020 voor haar proefschrift Macht der gewoonte. Regels en rituelen in de Tweede Kamer na 1945 (Radboud Universiteit, 27 maart 2018) en haar verdere publicaties.

In Macht der gewoonte ontleedt Carla Hoetink de politieke cultuur van de Tweede Kamer. Aan welke geschreven en ongeschreven regels en routines houden politici zich? Wie brak ze, wie boog ze en wie hield ze in stand?

Carla Hoetink was tijdens haar promotietraject verbonden aan zowel het Centrum voor Parlementaire Geschiedenis als de sectie Politieke Geschiedenis van de Radboud Universiteit. Sinds 2009 is zij bij laatstgenoemde sectie werkzaam als universitair docent.

De D.J. Veegens Prijs omvat een geldbedrag van 12.500 euro en wordt tweejaarlijks beschikbaar gesteld door de Stichting Fonds voor de Geld- en Effectenhandel ter bekroning van oorspronkelijk onderzoek op het gebied van de economische, politieke en/of sociale geschiedenis van Nederland. De prijs wordt uitgereikt in het Hodshon Huis in Haarlem. De beoordelingscommissie bestaat uit leden van de Koninklijke Hollandsche Maatschappij der Wetenschappen.