Montesquieu Instituut: van wetenschap naar samenleving

Film & Democratie: Shadow Game

In het kader van de Vrijheidsweken ging Film & Democratie op donderdag 6 mei 2021 over de film Shadow Game. De film was online te bekijken via Picl. Het nagesprek met regisseur Eefje Blankevoort en Tineke Ceelen (directeur van Stichting Vluchteling) onder leiding van moderator Eveline van Rijswijk was via YouTube te volgen.

In de documentaire worden de ervaringen van jonge vluchtelingen samengesmeed tot een universeel verhaal. Zullen ze alle obstakels overwinnen en een nieuwe thuis vinden?

Inhoud

1.

De film

Shadow Game is een coming of age-verhaal, een avontuurlijke reis door Europa met pubers als onze gidsen. Drie jaar lang volgden regisseurs Eefje Blankevoort en Els van Driel verschillende jongeren op hun tocht door Europa: van Griekenland tot Servië en van Bosnië en Herzegovina tot Italië en Nederland. De tieners doorkruisen besneeuwde landschappen en mijnenvelden, en komen onderweg agressieve grenspolitie tegen. Het bereiken van de eindbestemming is moeilijker dan ooit.

2.

Democratie in Debat

Film & Democratie is onderdeel van Democratie in Debat, een samenwerking tussen Filmhuis Den Haag, het Montesquieu Instituut, Nieuwspoort en ProDemos.

 
Democratie in Debat