PDC-biografieën nu ook via www.biografischportaal.nl beschikbaar

Via dé toegang tot biografische bestanden, het Biografisch Portaal van Nederland, zijn sinds kort ook ruim 3700 personen uit het biografisch archief van het PDC ontsloten.

Het betreft gegevens over personen die sinds 1796 een rol speelden in het landsbestuur.Door toevoeging aan het Biografisch Portaal zijn nu diverse bronnen over individuele personen samengebracht op één website en zo eenvoudig te vinden.

Het biografisch archief van PDC bevat gedetailleerde informatie over achtergrond en loopbaan van alle leden van het parlement, ministers en staatssecretarissen, en voorts van onder andere staatsraden, rekenkamerleden, Commissarissen van de Koningin, koloniale en Europese bestuurders en hoge ambtenaren. Anders dan andere biografische werken is het biografisch archief van PDC al vanaf de oorsprong een digitaal bestand. Het volledige archief is ontsloten via onder meer www.parlement.com.

Het Biografisch Portaal van Nederland is een samenwerkingsproject van tien wetenschappelijke en culturele instellingen. Het Huygens ING (Instituut voor Nederlandse Geschiedenis) treedt op als penvoerder.  Een wetenschappelijke redactieraad begeleidt het project.