Montesquieu Instituut: van wetenschap naar samenleving

Haagsch College: De Haagsche formatieavond

Mark Rutte
Bron: Freek van den Bergh

De eerste formatiepoging tussen VVD, D66, GroenLinks en CDA is mislukt. Waar lagen de inhoudelijke pijnpunten? En nog belangrijker... gaat de tweede formatiepoging wel slagen? Tijdens deze avond bespreekt Vincent Rietbergen met NOS-verslaggever Xander van der Wulp, BNR-journalist Jeroen Stans en Jack de Vries het spel rond de formatie.

Hoe kom je als journalist aan informatie tijdens absolute radiostilte? Van der Wulp en Stans leggen uit hoe ze te werk gaan nu iedereen de lippen stijf op elkaar houdt. En hoe het er op het Binnenhof aan toe gaat in deze speciale weken.

Als oud-spindoctor van het CDA onder Jan Peter Balkenende kent Jack de Vries als geen ander de onderhandelingstactieken tijdens de formatie. Hoe hard gaat het eraan toe aan de formatietafel? En zorg je ervoor dat niemand iets zegt tegen journalisten tijdens het formatieproces of is het toch handig af en toe iets te lekken? Kom langs en leer alles over de formatie.

Inhoud

1.

Praktische informatie

Datum

31 mei 2017

Inloop

19:30 uur

College

20:00 - 21:30 uur

Kosten

€12,50/€10,00 met kortingscode*

Locatie

Perscentrum Nieuwspoort, Den Haag

*Namens het Montesquieu Instituut bieden wij u een korting aan van €2,50 bij vermelding van de volgende kortingscode: MIFORMATIE1.

2.

Sprekers

  • Jack de Vries is voormalig spindoctor van het CDA en oud- staatssecretaris van Defensie
  • Xander van der Wulp is politiek verslaggever van de NOS
  • Jeroen Stans is Politiek verslaggever van BNR Nieuwsradio

3.

Meer informatie

Haagsch College is een initiatief van Newscollege waarbij het Montesquieu Instituut een van de partners is. Vanuit het hart van politiek Den Haag geven belangrijke hoofdrolspelers en de beste analisten colleges over de thema’s die het nieuws beheersen.

Hier vindt u een overzicht van de Haagsch College lezingen die reeds zijn geweest. Meer informatie over de aankomende colleges en de organisatie van het Haagsch College vindt u hier.