Montesquieu Instituut: van wetenschap naar samenleving

Haagsch College De wereld verandert in hoog tempo; kan Europa het allemaal wel bijbenen?

Op 18 december vond het derde en laatste college plaats over de 'Staat van Europa' waarbij Jaap de Hoop Scheffer inging op het thema De wereld verandert in hoog tempo; kan Europa het allemaal wel bijbenen?'

Haagsch College is een initiatief van Newscollege en het Montesquieu Instituut ondersteunt dit initiatief met een inhoudelijke bijdrage in de vorm van een factsheet.

1.

De wereld verandert in hoog tempo; kan Europa het allemaal wel bijbenen?

Voor iedereen die wil weten hoe Europa er op het gebied van veiligheid en macht voor staat.

Jaap de Hoop Scheffer ging in dit college in op de vraag welke plek Europa heeft in de wereld. Wat is de invloed van de eurocrisis op de veiligheid van ons continent en wie (of wat) is de grootste vijand van Europa?

De Hoop Scheffer is voormalig secretaris-generaal van de NAVO en oud-minister van Buitenlandse Zaken. Op dit moment is hij hoogleraar internationale politiek en diplomatieke praktijk aan de Universiteit van Leiden.

2.

Factsheet

Marcel de Ruiter heeft alle relevante informatie op een rij gezet in onderstaand handige overzicht.

3.

Meer informatie

Haagsch College is een initiatief van Newscollege waarbij het Montesquieu Instituut een van de partners is. Vanuit het hart van politiek Den Haag geven belangrijke hoofdrolspelers en de beste analisten colleges over de thema’s die het nieuws beheersen.

Hier vindt u een overzicht van de Haagsch College lezingen die reeds zijn geweest. Meer informatie over de aankomende colleges en de organisatie van het Haagsch College vindt u hier.