Montesquieu Instituut: van wetenschap naar samenleving

Haagsch College: Het Grote Frankrijk College

Een serie afschuwelijke aanslagen, een vastgelopen economie en een beladen invoering van het homohuwelijk. Na vijf jaar president Hollande ziet Frankrijk er heel anders uit.

Wordt Marine Le Pen door alle gebeurtenissen straks de nieuwe Franse president? Of steekt de pro-Europese Macron haar naar de troon? In het Grote Frankrijk College op 1 mei 2017 vertelde correspondent Stefan de Vries hoe het land is veranderd.

Tussen de twee geplande stemrondes in nam de man in Parijs voor RTL de aanstaande president onder de loep. Welke kant gaat Frankrijk op? En hoe denkt de toekomstige bewoner van het Elysée over Europa?

Inhoud

1.

Video

2.

Sprekers

  • Stefan de Vries is correspondent in Parijs voor RTL Nieuws en de Vlaamse VRT. Hij werkt regelmatig voor Franse media en verslaat grote gebeurtenissen voor internationale media.

3.

Factsheet

De redacties van Europa Nu en Parlement en Politiek hebben alle relevante informatie over dit onderwerp op een rij gezet in onderstaand factsheet.

4.

Meer informatie

Haagsch College is een initiatief van Newscollege waarbij het Montesquieu Instituut een van de partners is. Vanuit het hart van politiek Den Haag geven belangrijke hoofdrolspelers en de beste analisten colleges over de thema’s die het nieuws beheersen.

Hier vindt u een overzicht van de Haagsch College lezingen die reeds zijn geweest. Meer informatie over de aankomende colleges en de organisatie van het Haagsch College vindt u hier.