Montesquieu Instituut: van wetenschap naar samenleving

Verkiezingen in Europa: Wat heeft 2017 ons gebracht?

woensdag 27 september 2017, 9:54

Hoe liggen de nieuwe machtsverhoudingen in Europa, na de verschillende Europese verkiezingen van afgelopen jaar? Na de Nederlands, Britse en Franse verkiezingen zijn nu ook de Duitse verkiezingen achter de rug. De anti-Europese AfD bleek de grote winnaar, ten koste van Merkel's CDU. Wat gaan we hiervan merken in Europa? Hoe zal de Europese samenwerking tussen Merkel en Macron zich ontwikkelen?

Op woensdagavond 4 oktober vindt een actualiteitendebat plaats in Nieuwspoort, over de verkiezingen in Europa van het afgelopen jaar. Vier panelleden gaan met elkaar in debat over de gevolgen van het verkiezingsjaar 2017 voor Europa. Hoogleraar Europese geschiedenis en integratie Mathieu Segers, verzorgt de inleiding. Vervolgens gaat hij in debat met Michèle de Waard, FD-columniste, Kathalijne Buitenweg, Kamerlid en voormalig Europarlementariër GroenLinks, en Tom de Bruijn , oud Permanent Vertegenwoordiger in Brussel. Het debat staat onder leiding van journalist Max van Weezel.

Het debat is onderdeel van een maandelijkse debatreeks 'Democratie in Debat' in Nieuwspoort, georganiseerd door het Montesquieu Instituut, Nieuwspoort, ProDemos en Filmhuis Den Haag.

Meer informatie en aanmelden