Montesquieu Instituut: van wetenschap naar samenleving

Politiek Café: Een nieuw pensioenstelsel: politiek of polder?

Pensioen

Hoe moet men omgaan met generatieverschillen? Hoe blijven de pensioenen op de lange termijn betaalbaar? Tijdens het Politiek Café van dinsdag 12 juni 2018 stond het Nederlandse pensioenstelsel centaal. Te gast waren Pieter Omtzigt (Tweede Kamerlid CDA) en Martin Visser (journalist bij de Financiële Telegraaf). De avond stond onder leiding van Astrid Feiter.

1.

Parlementaire geschiedenis van het socialezekerheidsstelsel

Deze avond wordt medegeorganiseerd door het Centrum voor Parlementaire Geschiedenis (CPG), dat aan een project over de geschiedenis van het sociale zekerheidsstelsel werkt. Het project heet 'Op zoek naar nieuw evenwicht. Een parlementaire geschiedenis van het socialezekerheidsstelsel, 1980-2014' en wordt medegefinancierd door Instituut Gak.

Als onderdeel van het project is in samenwerking met PDC (partner van het Montesquieu Instituut) onlangs een website gelanceerd waarop alles te vinden is wat betrekking heeft op de parlementaire besluitvorming over sociale zekerheid, zie www.socialezekerheidsstelsel.nl.

2.

Democratie in Debat

Het Politiek Café is is onderdeel van Democratie in Debat, een samenwerking van Filmhuis Den Haag, het Montesquieu Instituut, Nieuwspoort en ProDemos.

 
Democratie in Debat