Montesquieu Instituut: van wetenschap naar samenleving

Actualiteitendebat: Diversiteit en inclusie op de kieslijst

Stembiljet met rode potloden

Diversiteit en inclusiviteit zijn thema’s die de laatste maanden nadrukkelijk aanwezig zijn in het maatschappelijke debat. Of er op politiek niveau echter ook voldoende aandacht is voor deze onderwerpen, is nog maar de vraag. Hoe wordt diversiteit bijvoorbeeld zichtbaar op de kandidatenlijsten voor de Tweede Kamerverkiezingen van volgend jaar? En welke stappen zetten politieke partijen concreet om inclusief te worden en dat ook te blijven? De politiek - de volksvertegenwoordiging - zou alle burgers moeten representeren, maar voldoet zij daar ook aan op dit gebied? In het Actualiteitendebat van 7 oktober staan deze vragen en thema's centraal.

Sandew Hira (econoom en publicist) leidt het onderwerp in. Hij gaat daarna in gesprek met Tanja Jadnanansing (voorzitter bestuur stadsdeel-Amsterdam-Zuidoost) en Wilma Kieskamp (Trouw). Marleen de Rooy (NOS) modereert het debat.

Inhoud

1.

Praktische informatie

Datum: woensdag 7 oktober 2020 van 17.15 tot ca. 18.30 uur

Locatie: Livestream en Internationaal Perscentrum Nieuwspoort, Lange Poten 10 te Den Haag

Na afloop vindt u foto's en een video-opname van het Actualiteitendebat op deze pagina.

2.

Aanmelding

Dit debat wordt via een livestream uitgezonden. Uw aanmelding dient als registratie en biedt ons de mogelijkheid om u op de hoogte te houden van ontwikkelingen in de aanloop naar het debat. Op de dag van het debat sturen wij de link naar de livestream van het debat naar uw e-mailadres.

Er zijn ook plekken in de zaal. Wilt u fysiek aanwezig zijn, vink dit dan aan. U ontvangt uiterlijk 2 oktober bericht als u een plek toebedeeld hebt gekregen.

Als u de optie 'Ja, ik wil fysiek bij het debat aanwezig zijn en wacht bevestiging hiervan af' aangevinkt heeft en toch verhinderd bent, wilt u dit dan doorgeven via debat@montesquieu-instituut.nl?

3.

Democratie in Debat

Het Actualiteitendebat is onderdeel van Democratie in Debat, een samenwerking van het Montesquieu Instituut, Nieuwspoort, ProDemos en Filmhuis Den Haag.

 
Democratie in Debat