Montesquieu Instituut: van wetenschap naar samenleving

Actualiteitendebat: 'De (door)rekening van de plannen van Kabinet-Rutte IV'

Kabinet-Rutte IV
Bron: Rijksoverheid.nl

Na de langste formatie ooit stond Kabinet-Rutte IV op 10 januari dan eindelijk op het bordes en werd het regeerakkoord gepresenteerd. Rutte IV wil Nederland toekomstbestendig maken, aldus het regeerakkoord. Hiervoor gaat het kabinet het klimaatdoel verhogen, wil het de stikstofcrisis in tien jaar tijd grotendeels oplossen en wil het in de aankomende jaren zoveel mogelijk huizen gaan bouwen. Opvallend zijn de vele miljarden die hier volgens het nieuwe kabinet voor nodig zijn.

Inmiddels heeft het Centraal Planbureau (CPB) het regeerakkoord van Rutte IV doorgerekend. Wat staat er in deze doorrekeningen? Wat zeggen ze over de afgelopen politieke periode en over het beleid dat Rutte IV in de aankomende vier jaar wil voeren? En wat zijn de effecten op de langere termijn van deze stijgende uitgaven? Op deze vragen zal tijdens het Actualiteitendebat op maandag 7 februari 2022 dieper worden ingegaan.

Het panel bestaat uit Groenlinks-Tweede Kamerlid Senna Maatoug en universitair docent economie Wimar Bolhuis aan de Universiteit Leiden. Hij leidt tevens het debat in. De moderator van het debat is Irene de Kruif. De overige panelleden zullen later worden toegevoegd.

Inhoud

1.

Praktische informatie

Datum: maandag 7 februari 2022 van 17.15 tot ca. 18.30 uur

Locatie: Internationaal Perscentrum Nieuwspoort, Lange Poten 10 te Den Haag

Na afloop vindt u foto's en een video-opname van het Actualiteitendebat op deze pagina.

2.

Aanmelding

U kunt zich aanmelden via het aanmeldformulier. Aanmelden is niet vrijblijvend. Wij rekenen op uw komst. Bent u verhinderd, dan graag doorgeven via debat@montesquieu-instituut.nl.

3.

Democratie in Debat

Het Actualiteitendebat is onderdeel van Democratie in Debat, een samenwerking van het Montesquieu Instituut, Nieuwspoort, ProDemos en Filmhuis Den Haag.

 
Democratie in Debat