Weten waarom kiezers kiezen zoals ze doen?

dinsdag 4 januari 2011, 16:25

DEN HAAG (PDC) - Eén zetel verschil. Dat maakte dat het kabinet Rutte het in 2010 voor het zeggen kreeg en niet het kabinet Cohen. Zo'n klein verschil kan de politieke verhoudingen jarenlang bepalen. Waarom iemand bij verkiezingen voor de ene en niet voor de ander kiest, blijft een actueel en aangrijpend onderwerp.

Op 17 januari spreken Joop van Holsteyn, Hoogleraar in Leiden en Han ten Broeke, Tweede Kamerlid voor de VVD over het kiezersgedrag tijdens de discussiebijeenkomst 'Waarom kiezers kiezen zoals ze doen'. Deze discussie maakt deel uit van een reeks bijeenkomsten over de staat van het parlement en wordt georganiseerd door het Montesquieu Instituut in samenwerking met het dagblad Trouw.

Deze bijeenkomst vindt plaats in het gebouw Stichthage van de Campus Den Haag, boven NS-station Den Haag Centraal. Inloop is vanaf 16.30 en om 17.00 uur start de bijeenkomst. Rond 18.30 wordt de bijeenkomst afgesloten met een borrel. Deelname is kosteloos.

Meer informatie over de bijeenkomst en hoe u zich kunt aanmelden, is te vinden op www.montesquieu-instituut.nl/discussiebijeenkomst