Nederland in alle Staten

Aan de vooravond van de Provinciale Statenverkiezingen organiseerden de Commissie Democratie & Debat, het Montesquieu Instituut en de Stichting Vrienden van het Huis voor Democratie en Rechtsstaat onder de noemer Binnenhof Ontmoet Buitenwereld het debat 'Nederland in alle Staten'.

Onder leiding van journalist en presentator Max van Weezel zijn wetenschappers, politici en journalisten in debat gaan met elkaar en ingegaan op de gevolgen van de mogelijke uitkomsten van deze verkiezingen.

De vraag die iedereen bezighoudt: krijgt de regeringscoalitie samen met gedoogpartij PVV wel of geen meerderheid in de Eerste Kamer? Wat gebeurt er met Nederland als er geen meerderheid komt? Is de regering wel opgewassen tegen de senaat? Wat betekent dat voor de rol van de Eerste Kamer? Trekt de Eerste Kamer niet een te grote broek aan? Moeten er nieuwe verkiezingen komen?

Datum: 1 maart 2011

 

16:30 - 17:00

Inloop en koffie/thee

17:00 -18:30

Debat met o.a. Luc Verhey (RvS en MI), Sarah de Lange (UvA), Rob van de Beeten (CDA), Joost Vullings (NOS) en Nico Koffeman (PvdD) Arjan Vliegenthart (SP) en Wim Voermans (UL)

18:30 -19.00

Borrel

Aanmelding is niet meer mogelijk.