Internationale CENMEP conferentie

In het kader van het onderzoeksproject 'the Comparative European New Media and Elections project' (CENMEP) rondom het gebruik van web 2.0 applicaties door politieke partijen heeft het DNPP op 18 en 19 december 2009, mede op basis van een financiële bijdrage van het Montesquieu Instituut, een internationale conferentie georganiseerd in Groningen, waarbij verschillende onderzoekers een paper hebben gepresenteerd in het kader van de Europese Verkiezingen en het gebruik van nieuwe media door politieke partijen.

Het internationale onderzoeksproject CENMEP onderzoekt de rol van nieuwe media door te analyseren welke verschillende web features worden gebruikt op de websites van de politieke partijen, welke type partijen deze web features gebruiken, en in welke mate bezoekers van deze websites ook gebruik maken van deze verschillende features.

Tijdens de internationale conferentie in Groningen zijn onder andere de volgende papers gepresenteerd:

Daarnaast is er in september 2012 een special issue van het tijdschrift 'New Media & Society' verschenen waarbij een publicatie aan de hand van Maurice Vergeer gebaseerd is op de destijds georganiseerde bijeenkomst in Groningen. Lees meer over 'Politics, elections and online campaigning: Past, present.... and a peek into the future'