Masterclass Politiek-Publicitair Complex

Woensdag 31 augustus 2011

Wat gebeurt er onder die ‘beslagen kaasstolp’? Hoe gaan politiek en journalistiek rond het Binnenhof met elkaar om? Laten journalisten zich te veel voor het karretje van politici spannen? En maakt de politiek zich te afhankelijk van de media? Wat kan wel en wat kan niet? Die vragen kwamen aan de orde tijdens de masterclass over het politiek-publicitaire complex in het Internationaal Perscentrum Nieuwspoort.

Er zijn redenen om bezorgd te zijn over de rol van de media, met name waar het gaat om politieke informatievoorziening. Dat is niet omdat journalisten en politici 'te dicht' op elkaar zitten of te nauwe banden hebben, maar dat is wel omdat de media zich te vaak - deels noodgedwongen - laten leiden door commerciële belangen.

Tijd

Omschrijving

14:30 - 16:30

Discussie met Max van Weezel, Thom Meens en Philip van Praag over de relatie tussen politiek en media. Jos Heymans was moderator.

Locatie: Internationaal Perscentrum Nieuwspoort, Lange Poten 10, Den Haag

Met politiek journalist Vrij Nederland Max van Weezel, voormalig ombudsman van de Volkskrant Thom Meens en politicoloog aan de Universiteit van Amsterdam Philip van Praag. Moderator is Jos Heymans, parlementair verslaggever RTL Nieuws.