10 jaar na Fortuyn

Op 6 mei 2012 is het tien jaar geleden dat Pim Fortuyn werd doodgeschoten. De eerste politieke moord sinds het vermoorden van de gebroeders De Witt in 1672. Tijdens het debat, dat op 4 april plaatsvond, werd gereflecteerd op de effecten van Fortuyn. Wat is tien jaar later de 'nalatenschap' van de man die rond de eeuwwisseling zo veel furore maakte, de politiek opschudde en afstevende op misschien wel het premierschap? Wat is onder zijn invloed en door zijn toedoen veranderd? Wat is er tien jaar later nog van te merken?

Sprekers waren Mat Herben (voormalig voorlichter van Pim Fortuyn en LPF-voorman), Thom de Graaf (Eerste Kamerlid D66), Kerstin Schweighöfer (president Buitenlandse Pers Vereniging), Gerrit Voerman (hoogleraar Nederlandse en Europese partijstelsels, RUG), Tom van der Meer (docent politicologie UvA) en Wouke van Scherrenburg (oud-journaliste).

‘Er is geen grote politieke erfenis van Fortuyn. Misschien enigszins op het gebied van immigratie/integratie en Europa, van zijn ideeën over staatkundige vernieuwing is niet veel terecht gekomen’. Dit concludeerde de panelleden tijdens een interessant en levendig debat.

Voor het afspelen van deze video is Flash nodig. Klik op deze link om de nieuwste versie te downloaden.
Mat Herben, Mr. Thom de Graaf, Wouke van Scherrenburg, Kerstin Schweighöfer, Prof. Dr. Gerrit Voerman, Tom van der Meer

Wegens een technisch mankement ontbreekt er een kwartier aan videomateriaal.

Titel10 jaar na Fortuyn
Spreker(s)Max van Weezel, Mat Herben, Thom de Graaf, Wouke van Scherrenburg, Kerstin Schweighöfer, Gerrit Voerman, Tom van der Meer
Duur77 minuten, 48 seconden
DownloadMP3