Het nieuwe Europa na de eurocrisis

De eurocrisis beheerst momenteel het leven in Nederland en Europa. Terwijl er druk wordt onderhandeld over het oplossen van de crisis, moet er echter ook over de rol van Europa na de crisis worden nagedacht. De crisis levert namelijk niet alleen vragen op over overheidsfinanciën en schuld, maar ook het Europa van de toekomst.

Het Montesquieu Instituut, de Universiteit Leiden en het Europees Parlement Informatiebureau in Nederland organiseerden een debat op 27 april, in het Huis van Europa, Den  Haag.

Europa moet niet handelen vanuit het Angelsaksisch maar vanuit het Rijnlands Model. Dat betoogde CDA-Europarlementariër Wim van de Camp. Dat de 3%-norm haalbaar is, is een ‘vaststaand feit’. Vraag is echter of deze strikte begrotingsnorm ook wenselijk is. Maar ‘afspraak is afspraak’, toch?

Voor het afspelen van deze video is Flash nodig. Klik op deze link om de nieuwste versie te downloaden.
Prof.Dr. W.J.M. Voermans, Prof. R.T. Griffiths, prof. dr. B. Steunenberg, Drs. B. Eickhout en Mr.ing. W.G.J.M. van de Camp
TitelHet nieuwe Europa na de eurocrisis
Spreker(s) Prof.Dr. W.J.M. Voermans, Prof. R.T. Griffiths, prof. dr. B. Steunenberg, Drs. B. Eickhout, Drs. M. (Thijs) Berman en Mr.ing. W.G.J.M. van de Camp
Duur124 minuten, 8 seconden
DownloadMP3