Filmvertoning 'Alles van Waarde'

Dinsdagavond 4 september was in het Filmhuis Den Haag, in het kader van de Montesquieu Zomerconferentie, de documentaire 'Alles van waarde' te zien, gevolgd door discussie.

In de documentaire 'Alles van Waarde' gaat Frans Bromet samen met zijn oudste dochter Laura, die in de politiek zit, op zoek naar het antwoord op de vraag wat burgerschap is. Al snel blijkt dat vader en dochter het lang niet altijd met elkaar eens zijn.

Na afloop van de film vond er een discussie plaats met o.a. filmmaker Frans Bromet, zijn dochter Laura Bromet, Mariëtte Hamer (Kamerlid PvdA) en Gabriël van den Brink (hoogleraar Tilburg University). Journalist Marcel ten Hooven trad op als moderator.

De filmvertoning en discussie werd georganiseerd door Filmhuis Den Haag en het Montesquieu Instituut.

Filmmaker Frans Bromet is boos. Zijn boosheid richt zich op de ongebreidelde, destructieve macht van managers in o.a. de gezondheidszorg, het onderwijs, het omroepbestel, de banken en talloze andere instellingen die het functioneren van deze instituten tot in de wortel hebben aangetast. Geldstromen bestemd voor elementaire taken in onze samenleving vullen de uitpuilende zakken van steeds verder uitdijende managementlagen. Zijn dochter Laura is actief in de politiek. Hij probeert bij haar gehoor te vinden voor z’n grieven tegen de managementcultuur. Maar zij heeft zo haar eigen agenda.

Als er één ding duidelijk wordt uit de documentaire 'Alles van Waarde' dan is het dan filmmaker Frans Bromet niks heeft met de door hem getoonde schaalvergroting, marktwerking en registreerdrift in de publieke  sector. Tijdens het debat na afloop van de filmvertoning met de filmmaker, zijn dochter, hoogleraar bestuurskunde Gabriël van den Brink en PvdA-politica Mariëtte Hamer blijkt dat de documentaire ‘Alles van Waarde’ veel instemming vindt. Maar er is ook discussie of tegenstanders van schaalvergoting en marktwerking het probleem en de oplossingen niet te zwart/wit neerzetten.

Voor het afspelen van deze video is Flash nodig. Klik op deze link om de nieuwste versie te downloaden.
Fragmenten onder
Fragmenten rechts (in popup)
Fragmenten verbergen
 
 
00:00
21:23
Debat met panelleden
Debat met panelleden en publiek
TitelAlles van Waarde [1/2]
Spreker(s)Debat met: Frans Bromet, Laura Bromet, Mariëtte Hamer, Gabriel van den Brink (Moderator: Marcel ten Hooven)
Duur 21 minuten, 33 seconden
DownloadMP3
 
TitelAlles van Waarde [2/2]
Spreker(s)In debat met publiek: Frans Bromet, Laura Bromet, Mariëtte Hamer, Gabriel van den Brink (Moderator: Marcel ten Hooven)
Duur46 minuten, 35 seconden
DownloadMP3
 
TitelAlles van Waarde
Spreker(s)Frans Bromet, Laura Bromet, Mariëtte Hamer, Gabriel van den Brink (Moderator: Marcel ten Hooven)
Duur1 uur, 7 minuten, 59 seconden
DownloadMP3