De EU als Politieke Unie: droom of nachtmerrie?

Sinds de Eurocrisis is Europa één van de meest besproken onderwerpen door politici en de media. De discussies gaan meestal over meer of minder Europa. Een middenweg lijkt lastig te vinden. Voor de komende parlementsverkiezingen staat de toekomst van de Europese Unie hoog op de politieke agenda. Waar staan de verschillende politieke partijen als het om Europese integratie gaat, welke keuzes maken ze en waarom?

Om daar meer duidelijkheid over te krijgen organiseerden Instituut Clingendael, in samenwerking met De Haagse Hogeschool, de Europese Beweging in Nederland en het Montesquieu Instituut een groot verkiezingsdebat over de EU. Politici, experts en publiek gingen in debat over prangende Europese kwesties, zoals verdiepte economische integratie, arbeidsmigratie en de gevoelige band tussen Nederlandse kiezers en Europa.

Een debat met Harry van Bommel (SP), Klaas Dijkhoff (VVD), Arjan el Fassed (Groen Links), Gerard Schouw (D66), Raymond Knops (CDA), Frans Timmermans (PvdA) en Louis Bontes (PVV).