Montesquieu Instituut: van wetenschap naar samenleving

Ken Loach Festival van start in Den Haag

vrijdag 29 november 2013, 10:19

DEN HAAG (PDC) - Met de vertoning van de film 'Raining Stones' en een interview met regisseur Ken Loach is gisteravond het Ken Loach Festival van start gegaan.

Tijdens het festival worden de 14 beste films uit het oeuvre van Ken Loach getoond in verschillende Filmhuizen in Nederland. De films gaan over de gevolgen van het neoliberalisme voor de hardwerkende middenklasse. De werken van Ken Loach worden getypeerd als sociaal-realistische cinema en zijn een reactie op wat de regisseur om zich heen ziet gebeuren.

In het Filmhuis Den Haag wordt een uitgebreid aanvullend programma georganiseerd, waaronder een debat na afloop van de film 'The Spirit of '45'. Op dinsdag 10 december gaan Tweede Kamerlid Arno Rutte (VVD), documentairemaker Frans Bromet, Haags gemeenteraadslid Bart van Kent (SP) en politicoloog en journalist Menno Hurenkamp onder leiding van Frits Bloemberg met elkaar in debat over de toekomst van de verzorgingsstaat in Nederland. Dit debat wordt georganiseerd in samenwerking met het Montesquieu Instituut.

'The wonderful world of ordinary people: films van Ken Loach' draait tot 21 februari 2014 in verschillende Filmhuizen in Nederland.

Meer informatie