Politiek Café: Rusland, Oekraïne & VS - hoe nu verder?

De inlijving van de Krim door Rusland markeerde het begin van een roerige periode aan de oostelijke grens van Oekraïne. Tot op de dag van vandaag wordt er gevochten. Is het einde van het conflict in zicht? Tegelijkertijd heeft Rusland te maken met een dalende roebel en een economie onder druk.

Op dinsdag 10 februari 2015 werd er in Studio Dudok in een informele setting gesproken met inspirerende sprekers uit de politiek, wetenschap en de journalistiek. We trapten af met Ruslandexperts Hubert Smeets en Wierd Duk over de toekomst van Rusland, Oekraïne en Poetin.

Hubert Smeets
Stientje van Veldhoven
Wierd Duk
Publiek brengt mening uit

Met oud-correspondent Hubert Smeets (NRC) en Wierd Duk (journalist en voormalig Ruslandcorrespondent en auteur van onder meer 'Poetin: straatvechter bedreigt wereldorde') gingen we in gesprek over de situatie in de Russische politiek. Wat kunnen we verwachten van Ruslands buitenlandpolitiek? En hoe stevig zit Poetin nog in het zadel? Volgens Smeets kan Poetin alleen nog maar horizontaal het Kremlin uit (zie zijn optreden in Buitenhof).

Ook spraken we over de positie van de VS, de NAVO en de EU ten opzichte van Rusland. Hoe gaan de spelers op het wereldtoneel met elkaar om?

Als intermezzo sprak Stientje van Veldhoven (Tweede Kamerlid D66) een column uit in de nieuwe rubriek 'de Haagse zeepkist'.

Het Politiek Café is een samenwerking van ProDemos, het Montesquieu Instituut en perscentrum Nieuwspoort.