PiP-congres 2015: Moderne oorlogsvoering en terrorisme

Moderne Oorlogsvoering en Terrorisme

De conflicten in de 21e eeuw worden op een andere manier uitgevochten dan in de 20e eeuw. Er komen andere middelen en doeleinden bij kijken. De manier van oorlogvoeren is veranderd. Moderne Oorlogsvoering en Terrorisme zijn belangrijk in de internationale politiek van de 21e eeuw.

We komen dagelijks in aanraking met Moderne Oorlogsvoering en Terrorisme via verschillende kanalen vanuit de media. Wanneer we kijken naar de wereld om ons heen zien we veel gebeuren in de internationale politiek zoals bijvoorbeeld de situatie omtrent IS.

Veel van wat er vandaag de dag gebeurd in de wereld zijn belangrijke vraagstukken die zich afspelen omtrent Moderne Oorlogsvoering en Terrorisme. Is de Moderne Oorlogsvoering effectiever dan de oorlogsvoering uit de 20e eeuw? Welke rol heeft terrorisme in de samenleving en hoe ontwikkeld deze zich?

Datum: woensdag 4 maart 2015

Locatie: CREA Amsterdam, Nieuwe Achtergracht 170, Amsterdam

Tijd: 11.30-16.00 uur

Aanmelden kan via de website van het PiP-congres. Toegang is 5 euro.

Het PiP-congres, oftewel het Politicoloog in Perspectief-congres, is een jaarlijks evenement voor alle politicologiestudenten van Nederland. Ieder jaar wordt het congres ingevuld rondom een thema dat een bepaald aspect van de politicologie belicht.