Lezing: verhouding tussen Eerste en Tweede Kamer

 • Eerste Kamer

  Is de Eerste Kamer politieker van aard geworden en heeft dit ooit fricties opgeleverd met de Tweede Kamer? Een lezing door Bert van den Braak (PDC) en Joris Backer (D66).

 • Samen vormen de Eerste en Tweede Kamer onze Staten-Generaal. Beide Kamers hebben hun eigen taken. Heeft dit ooit fricties opgeleverd en is de Eerste Kamer politieker van aard geworden?

  Bert van den Braak, onderzoeker bij PDC, gaat in op de vraag of de Eerste Kamer de laatste jaren politieker is geworden. Joris Backer, Eerste Kamerlid voor D66 en ook ondervoorzitter, geeft zijn kijk op de verhouding tussen de beide Kamers.

  Datum: Maandag 21 maart van 20:00 uur tot 21:30 uur.

  Locatie: Oude Zaal van de Tweede Kamer, ingang Lange Poten 4, Den Haag.

  De lezing is gratis toegankelijk, maar aanmelden is verplicht in verband met de beveiliging. Aanmelden kan via ProDemos door een e-mail te sturen naar aanmelden@prodemos.nl.

  De lezingenreeks wordt georganiseerd door ProDemos in samenwerking met de Eerste en Tweede Kamer in het kader van 200 jaar Staten-Generaal. De thema’s zijn gebaseerd op de jubileumboeken In dit huis – Twee eeuwen Tweede Kamer, en Veelzijdig in deeltijd – De laatste 25 jaar in het vizier van de Eerste Kamer.