PrinsjesPubquiz

 • Tafel met flyers

  Welk team is het beste thuis op het Binnenhof en in de politiek? Op woensdag 14 september wordt voor het eerst de PrinsjesPubquiz gehouden.

 • Welk team is het beste thuis op het Binnenhof en in de politiek? Op woensdag 14 september wordt voor het eerst de PrinsjesPubquiz gehouden, georganiseerd door Prinsjesfestival in samenwerking met het internationale pers- en debatcentrum Nieuwspoort en het Montesquieu Instituut.

  Teams van bestuurders, kamerleden, studenten, ambtenaren, lobbyisten, journalisten en de provincie Zeeland gaan met elkaar de strijd aan. Zij krijgen vragen voorgelegd over politiek, publiciteit en de democratische rechtsstaat. De precieze thema’s zijn al wel bekend, maar worden nog niet vrijgegeven. De PrinsjesPubquiz is opgezet als elke andere pubquiz: de teams beantwoorden in acht rondes vragen over een bepaald thema. In een aantal tussenrondes zijn er bonusprijzen te winnen. De hoofdprijs is een wisselbeker, maar vooral eeuwigdurende roem.

  Prinsjesfestival viert het feest van de democratie. Het festival wil bijdragen aan de aandacht voor en de betekenis van Prinsjesdag en biedt ieder jaar een festival in de week voor Prinsjesdag. Het programma kent feestelijke en inhoudelijke activiteiten.

  Het Prinsjesfestival 2016 thema is:

  Democr@tie: tussen Facebook en Wetboek.

  Over democratie en de digitale revolutie

  Bekijk ook de Montesquieu Prinsjeslezing: Sociale media: impuls of gevaar voor de democratie?

  Meer informatie over het Prinsjesfestival kunt u vinden op www.prinsjesfestival.nl.