Film & Debat: Chez nous

De film Chez nous vertelt het verhaal van Pauline, een verpleegster die tussen Lens en Rijsel in haar eentje zorgt voor haar twee kinderen en haar vader, een voormalige metaalbewerker. Ze is toegewijd en vrijgevig. Al haar patiënten houden van haar en rekenen op haar. De leiders van een extremistische partij profiteren van die populariteit en stellen haar voor om zich bij de komende gemeenteverkiezingen kandidaat te stellen.

Op donderdagavond 16 februari 2017 werd Chez nous getoond. Na afloop van de film vond er een debat plaats over de opkomst van populistische partijen tussen Hero Brinkman (lijsttrekker Ondernemerspartij) en Koen Vossen (politiek historicus Radboud Universiteit Nijmegen).

 

De film ‘Chez nous’ is geregisseerd door Lucas Belvaux.

De partijtop van Front National vindt de synopsis, en vooral de uitwerking ervan, wel erg verdacht. De partijleider lijkt namelijk nogal veel op de eigen partijleider, Marine Le Pen.

Film & Debat is een samenwerking tussen Filmhuis Den Haag, het Montesquieu Instituut, Internationaal Perscentrum Nieuwspoort en ProDemos.