Film & Debat: I am not your negro

  • Een film- en debatavond in Het Filmhuis, Den Haag

    "The story of the negro in America, is the story of America. It is not a pretty story." I am not your negro vertelt het verhaal van James Baldwins gevecht voor burgerrechten in de Verenigde Staten.

  • "The story of the negro in America, is the story of America. It is not a pretty story." De Oscargenomineerde film 'I am not your negro' vertelt het verbazingwekkende verhaal van James Baldwins gevecht voor burgerrechten in de Verenigde Staten.

    Deze decoumentaire reist door de zwarte geschiedenis van de USA en verbindt de Burgerrechtenbeweging uit de jaren 1960 met het huidige #BlackLivesMatter. De tekst is gesproken door Samuel L. Jackson.

    De opkomst van de Black Lives Matter beweging door politiegeweld in de VS geeft deze film een gigantische maatschappelijke relevantie. Na afloop van de film op 18 mei 2017 gingen Anousha Nzume (auteur van het boek 'Hallo witte mensen') en Amma Baddoo-Asante hierover in gesprek.


    Film & Debat is een samenwerking tussen Filmhuis Den Haag, het Montesquieu Instituut, Internationaal Perscentrum Nieuwspoort en ProDemos - Huis voor democratie en rechtsstaat.