Prinsjesdag Masterclass

Logo Prinsjesfestival 2017

Tijdens de “Prinsjesdag Masterclass” staat de vraag centraal: moet Prinsjesdag een nationale feestdag worden? De staat van Prinsjesdag wordt besproken in een historische en rituele context. Maar ook, past Prinsjesdag nog wel in onze huidige tijd?

De sprekers van het inhoudelijk programma zijn:

  • Aalt Willem Heringa (directeur Montesquieu Instituut Maastricht)
  • Karin van Leeuwen (docent Europese geschiedenis aan de UvA)
  • Coos Huijsen (oud-kamerlid, historicus en schrijver van boeken over de Oranjes, politiek, en ‘de natie’)

De masterclass biedt een intellectuele uitdaging en de mogelijkheid om andere young professionals uit verschillende vakgebieden te ontmoeten. Er zijn 30 plekken beschikbaar dus meld u zo snel mogelijk aan! U ontvangt later via de e-mail bericht of u geselecteerd bent.

Datum: Dinsdag 19 september 2017 van 16:00 tot 17:30 uur

Locatie: Theater aan het Spui, Spui 187, Den Haag

De Prinsjesdag Masterclass maakt onderdeel uit van het Prinsjesfestival.

Stichting Prinsjesfestival organiseert jaarlijks met een groot aantal partijen het feest van de democratie. Het festival wil bijdragen aan de aandacht voor en de betekenis van Prinsjesdag en biedt in de week voor Prinsjesdag een programma vol feestelijke en inhoudelijke activiteiten. Ieder jaar staat Prinsjesfestival in het teken van een thema. In 2017 is het thema: Tijd om elkaar te vinden; polarisatie – pacificatie 1917-2017. 2017 is het eeuwfeest van de pacificatie: het einde van jarenlang de strijd over kiesrecht en onderwijsvrijheid.