Boekpresentatie: ''Democratische zegen of vloek? - Aantekeningen bij het referendum"

Is het referendum een democratische zegen of vloek? Het boek van Frank Hendriks, Koen van der Krieken & Charlotte Wagenaar zoekt antwoorden via een rondgang door theorie en praktijk, in binnen- en buitenland. Met het Oekraïne-referendum als uitgangsount worden vergelijkbare EU-gerelateerde referenda belicht en ook meer duurzame referendumculturen doorgelicht.

Programma

Sprekers

Frank Hendriks is hoogleraar vergelijkende bestuurskunde aan Tilburg University en gespecialiseerd in de vormgeving en transformatie van democratisch bestuur. Hij publiceerde een vijftiental boeken, waaronder Vitale democratie: Theorie van democratie in actie bij Amsterdam University Press, 2006.

Koen van der Krieken doceert aan de Tilburg School of Governance van Tilburg University en rondt een proefschrift af over lokale referenda en de wijze waarop winst en verlies daarin kunnen worden verklaard.

Charlotte Wagenaar doceert eveneens aan de Tilburg School of Governance en heeft een proefschriftonderzoek in ontwikkeling over de opzet en consequenties van alternatieve, niet-dichotome referendumdesigns.

Datum: donderdag 5 oktober van 12.00-14:00 uur

Locatie: Atrium Campus Den Haag van Universiteit Leiden, Turfmarkt 99, 2511 DC Den Haag

Deelname is gratis maar aanmelden verplicht via marketing@aup.nl