Montesquieu Instituut: van wetenschap naar samenleving

Lezing Nick Clegg over de impact van de Brexit

Op dit moment zijn de onderhandelingen tussen de Europese Unie en het Verenigd Koninkrijk over een 'Brexit' in volle gang. Waar wordt over onderhandeld en wat zijn de grootste pijnpunten in de onderhandelingen?

Daarover spreekt voormalig vice-premier van het Verenigd Koninkrijk, The Right Honourable Sir Nick Clegg , op dinsdag 24 april tijdens een college van het vak 'Politicologie' in Den Haag. Hoe ziet de toekomst van het Verenigd Koninkrijk (VK) buiten de EU eruit en kunnen de Britten de gevolgen van eventuele uittreding wel overzien? En hoe zal de relatie tussen de EU en het VK zijn?

De lezing maakt deel uit van het vak Politicologie van de Universiteit Leiden en begint met een inleiding door professor Steunenberg over de invloed van de Europese Unie op de Nederlandse politiek. Na de lezing volgt een Q&A met Nick Clegg.

Inhoud

1.

Praktische informatie

Datum: dinsdag 24 april van 11:15 tot 13:00 uur

Locatie: auditorium Wijnhaven - Turfmarkt 99, Den Haag

Taal: Nederlands (college) en Engels (lezing)

 

Programma

11:15 uur

Inleidend college politicologie door prof. Steunenberg

11:45 uur

Lezing Nick Clegg (in het Engels)

12:15 uur

Q&A met Nick Clegg

12:45 uur

Afsluiting door prof. Steunenberg

Het is ook mogelijk om later aan te sluiten en alleen de lezing te volgen (11:45 uur aanvang).

2.

Aanmelden

Vanwege de grote belangstelling is aanmelden helaas niet meer mogelijk.

Het is wel mogelijk om vanuit een andere ruimte (de Spaanse Trappen) op de universiteit de lezing via een live stream te volgen. Mocht u interesse hebben om de lezing via deze live stream te volgen, stuur dan een e-mail naar info@europelecture.com.

Heeft u zich reeds aangemeld? Dan rekenen wij op uw komst. Bent u verhinderd, dan graag doorgeven via info@europelecture.com.

3.

Meer informatie

Deze lezing wordt georganiseerd door het Montesquieu Instituut, in samenwerking met Stichting Europalezing en Faculteit Governance and Global Affairs van de universiteit Leiden.