Carla Hoetink en Anne Bos (CPG) promoveren op politieke onderwerpen

donderdag 22 maart 2018, 13:41

DEN HAAG (PDC) - Op 27 en 28 maart promoveerden Carla Hoetink en Anne Bos op hun dissertaties over respectievelijk regels en rituelen in de Tweede Kamer en afgetreden bewindslieden. Beide promoties waren live te volgen via een livestream op de website van het Montesquieu Instituut.

Op dinsdag 27 maart promoveerde Carla Hoetink op het proefschrift Macht der gewoonte. Regels en rituelen in de Tweede Kamer na 1945. Zij ontleedde de politieke cultuur van de naoorlogse Tweede Kamer en liet zien hoe regels en rituelen het dagelijkse werk van Kamerleden in belangrijke mate sturen.

Op woensdag 28 maart verdedigde Anne Bos haar proefschrift Verloren vertrouwen. Afgetreden ministers en staatssecretarissen 1967-2002. Zij onderzocht de argumenten, opvattingen, normen en regels rondom het aftreden van bewindspersonen.

Zowel Bos als Hoetink zijn goede bekenden van het Montesquieu Instituut. Anne Bos is als onderzoeker verbonden aan het Centrum voor Parlementaire Geschiedenis, partner van het Montesquieu Instituut. Hoetink leverde een bijdrage aan diverse publicaties en evenementen van het Montesquieu Instituut.

Praktische informatie:

Promotie Carla Hoetink:

Dinsdag 27 maart 2018 vanaf 12:30 uur.

Academiezaal Aula, Comeniuslaan 2

Radboud Universiteit Nijmegen

Promotie Anne Bos:

Woensdag 28 maart 2018 vanaf 14:30 uur

Academiezaal Aula, Comeniuslaan 2

Radboud Universiteit, Nijmegen

De link naar de livestream vindt u op 27 en 28 maart op de homepage van het Montesquieu Instituut.

Bron: CPG