Montesquieu Instituut: van wetenschap naar samenleving

Debat: Eén jaar Rutte III - Resultaten, uitdagingen en verwachtingen

De hofvijver met uitzicht op het Binnenhof

In oktober 2017 kwam het kabinet-Rutte III tot stand. Hoe wordt - bijna een jaar na de start - het kabinet beoordeeld? Welke resultaten zijn geboekt? En welke uitdagingen komt het kabinet tegen? Uiteenlopende zaken zoals de dividendbelasting, de klimaatdoelen van Parijs en een groeiend tekort aan arbeidskrachten in de publieke sector houden het kabinet nog wel even bezig. Welke antwoorden heeft Rutte III op deze en andere uitdagingen?

Ruud Koole, hoogleraar politicologie aan de Universiteit Leiden, zal de inleiding van het debat verzorgen. Hij neemt ook deel als panellid, samen met o.a. Tom Jan Meeus, politiek columnist bij NRC en Wouter Beekers, directeur van het Wetenschappelijk Instituut van de CU. Overige panelleden worden zo spoedig mogelijk bekendgemaakt. Het debat staat onder leiding van Eva Kuit.

Inhoud

1.

Praktische informatie

Datum: woensdag 3 oktober 2018 van 17.15 tot ca. 18.30 uur

Locatie: Internationaal Perscentrum Nieuwspoort, Lange Poten 10 te Den Haag

Na afloop vindt u foto's en een video-opname van het Actualiteitendebat op deze pagina.

2.

Aanmelding

U kunt zich aanmelden via het aanmeldformulier. Aanmelden is niet vrijblijvend. Wij rekenen op uw komst. Bent u verhinderd, dan graag doorgeven via debat@montesquieu-instituut.nl.

Wilt u na afloop eten in Nieuwspoort? Reserveren kan via het aanmeldformulier.

3.

Democratie in Debat

Het Actualiteitendebat is onderdeel van Democratie in Debat, een samenwerking van het Montesquieu Instituut, Nieuwspoort, ProDemos en het Filmhuis Den Haag.

 
Democratie in Debat