Montesquieu Instituut: van wetenschap naar samenleving

Debat: Onvrijwillig vertrokken - over afgetreden ministers en staatssecretarissen

Integriteitskwesties, zoekgeraakte bonnetjes, conflicten binnen het kabinet, affaires. In de afgelopen decennia zijn ministers en staatssecretarissen om uiteenlopende oorzaken opgestapt of de laan uit gestuurd. Welke redenen zijn er om op te stappen? Wat is de rol van media en de publieke opinie? Het proefschrift van Anne Bos gaat in op deze en andere vragen rondom dit onderwerp.

Anne Bos, onderzoeker bij het Centrum voor Parlementaire Geschiedenis, zal de inleiding van het debat verzorgen. Zij neemt ook deel als panellid, samen met o.a. Jan Schinkelshoek (communicatiestrateeg) en Jan van Zijl (voormalig Tweede Kamerlid en voorzitter van de tijdelijke commissie CTSV). Overige panelleden worden zo spoedig mogelijk bekendgemaakt.

Inhoud

1.

Praktische informatie

Datum: woensdag 7 november 2018 van 17.15 tot ca. 18.30 uur

Locatie: Internationaal Perscentrum Nieuwspoort, Lange Poten 10 te Den Haag

Na afloop vindt u foto's en een video-opname van het Actualiteitendebat op deze pagina.

2.

Aanmelding

U kunt zich aanmelden via het aanmeldformulier. Aanmelden is niet vrijblijvend. Wij rekenen op uw komst. Bent u verhinderd, dan graag doorgeven via debat@montesquieu-instituut.nl.

Wilt u na afloop eten in Nieuwspoort? Reserveren kan via het aanmeldformulier.

3.

Democratie in Debat

Het Actualiteitendebat is onderdeel van Democratie in Debat, een samenwerking van het Montesquieu Instituut, Nieuwspoort, ProDemos en het Filmhuis Den Haag.

 
Democratie in Debat