Montesquieu Instituut: van wetenschap naar samenleving

Debat: Het kostenplaatje van de klimaattransitie

Windmolen

Termen als 'circulaire economie', 'verduurzaming', 'energietransitie', 'klimaatneutraal', en 'vergroening' zijn tegenwoordig niet meer weg te denken. De kranten en partijprogramma's staan er vol mee.

Wetenschappers trekken aan de bel, burgers gaan de straat op, en vrijwel elk politiek debat wordt gelinkt aan de klimaatkwestie. De terugkerende vraag luidt echter: wie draait op voor de kosten?

De burger? De grote bedrijven? De kleine bedrijven? De overheid? Of allemaal een beetje?

En als we allemaal betalen, wie neemt welk aandeel dan voor zijn rekening? Dit Actualiteitendebat tracht een beter inzicht te geven in de kosten die de (in meer of in mindere mate) voorgenomen klimaattransitie met zich meebrengt.

Ton Manders, sectorhoofd bij het Centraal Planbureau, verzorgt de inleiding van het debat en neemt deel aan het panel. Diederik Samsom (adviseur op energiegebied en voormalig PvdA-leider) en Matthijs Sienot (Tweede Kamerlid D66, woordvoerder Klimaat en Energie) nemen ook deel aan het panel. NOS-verslaggever Marleen de Rooy modereert het debat. Overige sprekers worden zo spoedig mogelijk bekendgemaakt.

Inhoud

1.

Praktische informatie

Datum: woensdag 3 april 2019 van 17.15 tot ca. 18.30 uur

Locatie: Internationaal Perscentrum Nieuwspoort, Lange Poten 10 te Den Haag

Na afloop vindt u foto's en een video-opname van het Actualiteitendebat op deze pagina.

2.

Aanmelding

U kunt zich aanmelden via het aanmeldformulier. Aanmelden is niet vrijblijvend. Wij rekenen op uw komst. Bent u verhinderd, dan graag doorgeven via debat@montesquieu-instituut.nl.

Wilt u na afloop eten in Nieuwspoort? Reserveren kan via het aanmeldformulier.

3.

Democratie in Debat

Het Actualiteitendebat is onderdeel van Democratie in Debat, een samenwerking van het Montesquieu Instituut, Nieuwspoort, ProDemos en het Filmhuis Den Haag.

 
Democratie in Debat