Montesquieu Instituut: van wetenschap naar samenleving

Debat: Diversiteit in de politiek, tijd voor verandering?

De gemeenteraad van Nissewaard in overleg
Bron: wikicommons/Peter van der Sluijs

Het diversiteitsdebat is volop gaande. Organisaties die positieve discriminatie willen gebruiken om meer vrouwen en mensen uit minderheidsgroepen aan te nemen, krijgen zowel lof als kritiek. Hoe zit dit in de politiek? Maken politieke partijen actief werk van diversiteit?

Moet diversiteit in de politiek überhaupt gestimuleerd worden, of ontstaat het vanzelf? En heeft het een meerwaarde of is het vooral een modewoord?

Alice Odé, projectleider van Diversiteit in Bedrijf, leidt het debat in en is panellid. Julia Wouters, adviseur en auteur van het boek 'De Zijkant van de Macht', en Piet Adema, voorzitter van de ChristenUnie, nemen ook deel aan het panel. Eva Kuit zal modereren. Meer informatie over de sprekers volgt nog.

Inhoud

1.

Praktische informatie

Datum: woensdag 4 september 2019 van 17.15 tot ca. 18.30 uur

Locatie: Internationaal Perscentrum Nieuwspoort, Lange Poten 10 te Den Haag

Na afloop vindt u foto's en een video-opname van het Actualiteitendebat op deze pagina.

2.

Aanmelding

U kunt zich aanmelden via het aanmeldformulier. Aanmelden is niet vrijblijvend. Wij rekenen op uw komst. Bent u verhinderd, dan graag doorgeven via debat@montesquieu-instituut.nl.

Wilt u na afloop eten in Nieuwspoort? Reserveren kan via het aanmeldformulier.

3.

Democratie in Debat

Het Actualiteitendebat is onderdeel van Democratie in Debat, een samenwerking van het Montesquieu Instituut, Nieuwspoort, ProDemos en het Filmhuis Den Haag.

 
Democratie in Debat