The Maastricht Debate 2019: Spitzenkandidaten in Europa

vrijdag 19 april 2019, 16:23

DEN HAAG (PDC) - De Universiteit Maastricht, één van de partners van het Montesquieu Instituut, organiseert op 29 april aanstaande een Europees verkiezingsdebat. Dat doet de universiteit in samenwerking met Politico, de gemeente Maastricht en de provincie Limburg.

Aan dit debat zullen vijf vooraanstaande Europese politici deelnemen, te weten Frans Timmermans, Violeta Tomic, Guy Verhofstadt, Jan Zahradil en Bas Eickhout. Zij zijn allen Spitzenkandidat of vooraanstaand lid van hun Europese fractie. Zij zijn uitgenodigd voor het debat omdat zij allen een andere Europese stroming vertegenwoordigen en kans maken op het voorzitterschap van de Europese Commissie.

De kandidaten kruisen de degens over drie onderwerpen: digitalisering, duurzaamheid en de toekomst van Europese samenwerking. Het debat zal worden georganiseerd in Theater aan het Vrijthof te Maastricht. De leiding van het debat is in handen van Rianne Letschert (Universiteit Maastricht) en Ryan Heath (Journalist voor Politico).

Het debat zal live uitgezonden worden en is digitaal te volgen via het Youtubekanaal van Politico (stream via deze link).

Wat: Spitzenkandidatendebat

Waar: Theater aan het Vrijthof, Maastricht

Wanneer: maandag 29 april 2019 van 19:00 uur tot 20:30 uur.

Bron: www.maastrichtdebate.eu