Montesquieu Instituut: van wetenschap naar samenleving

Collegereeks 'Onderwijs, democratie & burgerschap' in Zwolle: meld je nu aan!

dinsdag 17 september 2019, 16:03

In september en oktober 2019 organiseren ProDemos en de Universiteit van Amsterdam (Uva) drie gratis colleges over 'Onderwijs, democratie & burgerschap' in Zwolle.

Al enige decennia zijn er zorgen over de kennis over burgerschap onder jongeren en hun steun voor de democratische kernwaarden. In 2016 deed de UvA mee aan een grootschalig internationaal onderzoek naar de burgerschapscompetenties van leerlingen in 24 landen. In 2017 concludeerde het onderzoek dat de Nederlandse jongeren weinig weten over democratie.

In 2018 sloegen ProDemos en de Uva de handen ineen, en organiseerden een geslaagde en drukbezochte collegereeks 'Onderwijs, democratie & burgerschap' in Den Haag. Dit jaar worden de collegereeks in het noordoosten van het land herhaald. Op 23 september, 30 september en 7 oktober worden er in Zwolle drie gratis colleges georganiseerd over de Nederlandse samenleving, burgerschap en democratie.

De colleges

Praktische informatie

  • Wanneer: maandagavond 23 september, 30 september en 7 oktober, 19.30 – 21.00 uur (inloop vanaf 19.00 uur)
  • Waar: Oude Statenzaal, Diezerstraat 80 in Zwolle
  • Toegang: gratis
  • Aanmelden: via het onlinereserveringssysteem van Prodemos. Meld je aan voor de hele reeks of voor de afzonderlijke colleges.

Meer informatie & aanmelden op de website van Prodemos