Honderdste editie van de Hofvijver: 'Wolligste Troonrede ooit'

maandag 30 september 2019, 13:00

DEN HAAG (PDC) - Nog nooit bevatte de Troonrede zo veel vermijdende communicatie als dit jaar, wijst een onderzoek aan de Universiteit Leiden uit. Volgens auteurs Gerard Breeman en Arco Timmermans was maarliefst 75 procent van de zinnen uit de Troonrede 'wollig': gekenmerkt door een gebrek aan concrete voornemens. Dit zou kunnen wijzen op een gebrek aan concensus binnen de coalitie, stellen de auteurs in de nieuwe editie van de Hofvijver van het Montesquieu Instituut.

De september-editie van de Hofvijver staat bol van de analyses over de politieke actualiteit. Zo worden de verschillende politieke partijen onder de loep genomen naar aanlijding van de Algemene Beschouwingen, wordt het belang van parlementaire concensus overwogen en is er plek voor een beschouwing over (het mislukkken van) de ICT-projecten van de overheid. Ook de reparaties aan de Grondwet die in de maak zijn, passeren de revue.

Het is bovendien de honderste jubileumeditie van de Hofvijver. In het kader daarvan bevat de Hofvijver een column van Jan Schinkelshoek, hoofdredacteur van de Hofvijver, over het belang van het scheiden van 'kaf en koren' in de politieke journalistiek.

Dit en veel meer over de actuele politiek is nu te vinden in de jubileumeditie van de Hofvijver, te lezen via onderstaande link