Montesquieu Instituut: van wetenschap naar samenleving

Van den Braak en Witte over Nederlandse en Belgische in 'Reforming senates'

vrijdag 13 december 2019, 11:12
Cover Reforming Senates

DEN HAAG (PDC) - Er is een studie verschenen onder de titel 'Reforming Senates, UpperLegislative Houses in North Atlantic Small Powers 1800-present'. Deze nieuwe studie over senaten in de kleinere mogendheden rond de Noord-Atlantische Oceaan laat zien dat de oprichting en de hervorming van deze senaten opmerkelijk parallel hebben gelopen. De hervormingen die na de oprichting plaatsvonden ontstonden na politieke crises en werden beïnvloed door de relatief zwakke posities van deze landen.

Prof. dr. Bert van den Braak, medewerker van PDC - partner van het Montesquieu Instituut - schreef over de Nederlandse Eerste Kamer. Prof.em. Dr. Els Witte, lid van de wetenschappelijke raad van het Montesquieu Instituut, schreef over de Belgische senaat. De studie stond onder redactie van Nikolaj Bijleveld, Colin Grittner, David E. Smith en Wybren Verstegen.

De studie is uitgeven door Routledge en kost in hardcover £ 92,- en als e-book £ 18,-. Bij bol.com is het boek alleen als e-book te bestellen voor € 32,99.