Film, vrouw en politiek met minister Sigrid Kaag

 • Sigrid Kaag
  Bron: Rijksoverheid.nl

  Op woensdag 4 maart vond de eerste editie van Film, vrouw en politiek plaats met Sigrid Kaag, minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerkin­g. Aan de hand van filmfragmenten reflecteerde zij op de barrières die vrouwelijke politici tegenkomen.

 • Sigrid Kaag
  Bron: Rijksoverheid.nl

  De vertegenwoordiging van vrouwen is nog altijd laag in het Nederlandse openbaar bestuur, de plek waar besluiten genomen worden. In de nieuwe programmareeks 'Film, vrouw en politiek' in Filmhuis Den Haag wordt dit verschijnsel onderzocht.

  Waarom heeft Nederland nog nooit een vrouwelijke minister-president gehad en hoe komt het dat vrouwen ondervertegenwoordigd zijn in de politiek? Wat kan hieraan veranderd worden en hoe? Deze vragen komen aan de orde, door middel van gesprekken met vrouwelijke rolmodellen uit de politiek en het vertonen van filmfragmenten.

  Op woensdag 4 maart 2020 vond de eerste editie van Film, Vrouw en Politiek plaats met Sigrid Kaag, minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking. Aan de hand van verschillende filmfragmenten reflecteerde zij op de barrières en patronen die vrouwelijke politici tegenkomen. Moderator was Geke Roelink, directeur van Filmhuis Den Haag.

  Houd voor de volgende editie van 'Film, vrouw en politiek' de website in de gaten.