Donderdag 4 februari: CREUvent over de impact van corona op Europa

donderdag 28 januari 2021, 14:32

DEN HAAG (PDC) - Volgende week donderdag 4 februari organiseert de Haagse Hogeschool de tweede editie van het jaarlijkse CREUvent. In dit online evenement zet de onderzoeksgroep Changing role of Europe de vraag centraal welke impact de corona-pandemie heeft (gehad) op het beleid van de Europese Unie.

Het evenement wordt om 11:15 uur geopend door de voorzitter van het college van bestuur van de Haagse Hogeschool, Elisabeth Minneman. Daarna zal Mendeltje van Keulen (professor Changing role of Europe en fellow van het Montesquieu Instituut) van 11:20 tot 12:00 uur de plaatsvervangend directeur-generaal van de Europese Commissie - DG ECHO interviewen over wat het coronavirus betekent voor de externe betrekkingen.

Hierna worden tussen 12:00 en 16:00 uur diverse workshops gehouden over thema's als populisme, het verzamelen van inlichtingen, privacy, rechtspraak en Europese coalitievorming. De sessies worden voorgezeten door leden van de onderzoeksgroep, samen met experts in de betreffende gebieden. Iedereen die geïnteresseerd is, is welkom deel te nemen aan deze online discussie. Aanmelden is gratis. Het mogelijk om zowel het hele evenement bij te wonen als enkele van de losse onderelen.

Bron: Haagse Hogeschool