Montesquieu Instituut: van wetenschap naar samenleving

Boekpresentatie: Een Europees Pandemonium. Kwetsbaarheid en Politieke Kracht

dinsdag 21 september 2021, 8:54

DEN HAAG (PDC) - Als de coronacrisis in Europa iets aan het licht heeft gebracht is het de kwetsbaarheid van alle burgers, en tegelijkertijd de politieke improvisatiekracht van de Europese Unie. De vliegende pandemie bedreigde in de kortst denkbare tijd nagenoeg alle burgers van Europa, zowel in hun gezondheid als in hun werk. De kwetsbaarheid was en is nog steeds levensbedreigend. De kwestie is: wat heeft de Europese Unie ondernomen om de pandemie te stuiten, de kwetsbaarheid van haar burgers te beschermen, en de economische val van de landen te keren?

Op woensdag 22 september presenteert Luuk van Middelaar zijn nieuwe boek 'Een Europees Pandemonium', waarin hij de kwetsbaarheid en de politieke kracht van de Europese Unie onder de loep neemt. Na de boekpresentatie zal hij in gesprek gaan met Monika Sie Dhian Ho, politicologe en directeur van het Instituut Clingendael, en Clara van de Wiel, historica, filosofe en politiek verslaggever bij NRC Handelsblad.

De presentatie is gratis toegankelijk en vindt plaats in het Wijnhavengebouw aan de Turfmarkt 99 Den Haag, in zaal 2.01. De presentatie begint om 19:30. Geïnteresseerden dienen zich vooraf aan te melden via deze link.

Bron: Studium Generale Universiteit Leiden